Zonneboilers

 
Energiezuinig bouwen en verbouwen is tegenwoordig de standaard. 
Het is altijd het overdenken waard als u bedenkt dat u flink kunt besparen op uw energierekening en u gelijktijdig een bijdrage levert aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

hva-mva.nl is o.a. gespecialiseerd op het gebied van duurzaam bouwen en installeren. Wij hebben jarenlange ervaring in onder meer PV-installaties, zonneboilers en warmtepomptechnologie.


Hoe werken zonne-collectoren
In zonnecollectoren zitten buizen waar water door loopt. Dit water wordt opgewarmd door de zon en vervolgens opgeslagen in een zonneboiler. Het water kan wel 90 Celsiu
s worden. Zelfs als de zon maar een paar uur schijnt, zoals in de winter, kunnen zonnecollectoren voldoende warmte produceren voor dagelijkse bezigheden als douchen en het draaien van de was. Het opgewarmde water uit de buizen wordt opgevangen in een boiler. Mocht het water nu niet warm genoeg zijn, dan warmt de CV ketel het na.

Er zijn drie soorten zonneboilers: de zonneboilercombi, de standaard zonneboiler, de cv-zonneboiler en de compactzonneboiler. De verschillen zitten vooral in de inhoud van de boiler, en in de naverwarmer die past bij de installatie.

De naverwarmer is de ketel die geschikt is om bij te warmen als de zon onvoldoende warmte oplevert, of als er veel warm water nodig is.

Of een zonneboiler voor uw huishouden een slimme keuze is, hangt af van het aantal personen in huis, hoeveel warm water u dagelijks gebruikt, en de beschikbare ruimte voor een voorraadvat. Natuurlijk moet ook het dak van de woning geschikt zijn voor een zonnecollector, hier adviseren wij u graag in.